Over Língua Viva Taal-  en Cultuurbureau

Opgericht in 2003 en gespecialiseerd in taal- en cultuurtrainingen Nederlands (NT2) en Portugees.

 

Myriam Schuitemaker 

Na afronding van mijn studie Portugese Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht heb ik me gespecialiseerd in het verzorgen van taaltrainingen Nederlands (NT2) en Portugees. Daarnaast ben ik vertaler en heb ik als reisleidster reizen naar Portugal begeleid.

 

Vanuit mijn enthousiasme voor het Nederlands en het Portugees heb ik mijn werk kunnen creëren; dat enthousiasme is gebleven en dit besef is er iedere dag. Graag deel ik dit met studenten tijdens de cursussen.

 

De combinatie van taal en cultuur vormt de basis voor de taaltrainingen: functionele taal staat voorop, waarbij - afhankelijk van het taalniveau -

cultuur aan bod komt via bijvoorbeeld liedjes, internet, videofragmenten, literatuur en stadswandelingen door Amsterdam of Haarlem.

 

Doelstelling

Cursisten ontwikkelen de vaardigheden én het vertrouwen om in een nieuwe taal hun persoonlijke en professionele doelen te realiseren.

 

Methode

Dé cursist bestaat niet. Dé taaltraining evenmin.

Voordat we met een cursus beginnen, hebben we eerst een intakegesprek om je  niveau vast te stellen én je leerwensen zo helder mogelijk in kaart te brengen.

 

Het cursusprogramma stem ik af op persoonlijke leerdoelen. De taaltrainingen kenmerken zich door een directe wisselwerking tussen theorie en praktijk. Via activerende oefeningen ga je meteen aan de slag.

 

Kenmerkend voor taaltrainingen bij Língua Viva:

 ► Afgestemd op je persoonlijke leerdoelen

 ► Functioneel

 ► Plezier!

 

Dank voor je interesse.  

Ik zie je graag bij onze cursussen!

 

    Myriam Schuitemaker

 

 

 

    NB. Persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk en respectvol behandeld.

    In de Privacyverklaring lees je daar meer over.

               

             

             Privacyverklaring.pdf
                    Download