Lingua Viva Taal- en Cultuurbureau

 

Hartelijk welkom op de website van Língua Viva Taal- en Cultuurbureau.

 

Over Língua Viva Taal-  en Cultuurbureau

In 2003  heb ik, Myriam Schuitemaker, Língua Viva Taal- en Cultuurbureau opgericht, gespecialiseerd in taal- en cultuurtrainingen Nederlands (NT2) en Portugees.

 

Myriam Schuitemaker 

Na afronding van mijn studie Portugese Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht heb ik me gespecialiseerd in het verzorgen van taaltrainingen Nederlands (NT2) en Portugees. Daarnaast ben ik vertaalster en heb ik als reisleidster reizen naar Portugal begeleid.

 

Vanuit mijn enthousiasme voor het Nederlands en het Portugees heb ik mijn werk kunnen creëren; dat enthousiasme is gebleven en dit besef is er iedere dag. Dit wil ik graag delen met studenten in de cursussen.

 

De combinatie van taal en cultuur vormt de basis voor de taaltrainingen: functionele taal staat voorop, waarbij - afhankelijk van het taalniveau-  cultuur aan bod komt via bijvoorbeeld  liedjes, internet, videofragmenten, literatuur en stadswandelingen door Amsterdam of Haarlem.

 

Doelstelling

Cursisten ontwikkelen de vaardigheden én het vertrouwen om in een nieuwe taal hun persoonlijke en professionele doelen te realiseren.

 

Onze methode

Dé cursist bestaat niet. Dé taaltraining evenmin.

Voordat u met een cursus gaat beginnen, heeft u een intakegesprek om uw niveau vast te stellen én om uw leerwensen zo helder mogelijk in kaart te brengen.

 

Língua Viva stemt het cursusprogramma af op uw persoonlijk leerwensen. Onze taaltrainingen kenmerken zich door een directe wisselwerking tussen theorie en praktijk. Via activerende oefeningen gaat u meteen aan de slag.

 

Kenmerkend voor taaltrainingen bij Língua Viva:

 ► Afgestemd op uw persoonlijke leerdoelen

 ► Functioneel

 ► Plezier!

 

Dank voor uw interesse.  

Ik zie u graag  bij onze cursussen!

 

                             Myriam Schuitemaker